بهترین راهکارهای درمان عفونت ادرار

درمان عفونت ادرار

عفونت دستگاه ادراری یک نوع عفونت بسیار شایع در سیستم ادراری شما است که می‌تواند هر بخشی از سیستم ادراری شما را درگیر کند. باکتری‌ها (به ویژه E. coli) شایع‌ترین علت UTI هستند. علائم شامل نیاز به دفع مکرر، درد هنگام ادرار کردن و درد در پهلو یا کمر است. آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند اکثر UTI‌ها را درمان کنند. اما ما در این مقاله علاوه بر ذکر علت اصلی عفونت ادرار، به توضیح بهترین کار برای درمان این بیماری می‌پردازیم.

عفونت ادراری (UTI) چیست؟

عفونت دستگاه ادراری (UTI) عفونت سیستم ادراری شما است. این نوع عفونت می تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. مجرای ادرار (اورتریت).
  2. کلیه ها (پیلونفریت).
  3. مثانه (سیستیت).

ادرار نتیجه‌ای از سیستم تصفیه‌خون است که کلیه‌ها این وظیفه را انجام می دهند. کلیه‌ها وقتی مواد زائد و آب اضافی را از خون خارج می‌کنند، ادرار ایجاد می‌شود. ادرار معمولاً بدون هیچ گونه آلودگی در سیستم ادراری حرکت می‌کند. با این حال، باکتری‌ها می‌توانند وارد سیستم ادراری شوند و این منجر به عفونت ادراری می‌شود.

دستگاه ادراری چیست؟

اگر بخواهیم بطور کلی در مورد آناتومی و یا ساختار دستگاه ادراری توضیح بدهیم، به این شکل است:

  1. کلیه‌ها: اندام‌های کوچک لوبیایی شکل در پشت بدن که در بالای باسن شما قرار دارند. کلیه ها که هر نفر در بدن خود از آن 2 تا دارد، آب و مواد زائد خون را فیلتر می‌کنند تا تبدیل به ادرار شود. ضایعات دفع شده از این فرآیند عبارتند از: اوره و کراتینین.
  2.   حالب ها: لوله‌های نازکی هستند که ادرار را از کلیه‌ها به مثانه منتقل می‌کنند.
  3.   ثانه: اندامی بالون مانند است که ادرار را قبل از خروج از بدن ذخیره می‌کند.
  4. مجرای ادرار: لوله‌ای است که ادرار را از مثانه به خارج از بدن می‌رساند.

عفونت ادراری چقدر شایع است؟

عفونت های ادراری بسیار شایع هستند، به ویژه در زنان (AFAB). حدود نیمی از افراد AFAB در دوره ای از زندگی خود دچار عفونت ادراری می شوند. مردان (AMAB) و همچنین کودکان نیز می توانند به عفونت ادراری مبتلا شوند، اگرچه که تنها 1 تا 2 درصد از کودکان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. پزشکان سالانه 8 تا 10 میلیون نفر را برای عفونت ادراری درمان می‌کنند.

علائم عفونت ادراری چیست؟

UTI باعث التهاب در پوشش مجاری ادراری شما می‌شود. التهاب ممکن است باعث مشکلات زیر شود:

  • درد در پهلو، شکم، ناحیه لگن یا پایین کمر
  • فشار در قسمت تحتانی لگن شما
  • ادرار ابری و بدبو
  • بی اختیاری ادرار
  • تکرر ادرار
  • بی‌اختیاری فوری
  • درد هنگام ادرار کردن (دیسوریا)
  • خون در ادرار شما (هماچوری)

سایر علائم مرتبط با UTI ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درد در آلت تناسلی شما
  • احساس خستگی شدید
  • تب
  • لرز
  • تهوع و استفراغ
  • تغییرات ذهنی یا سردرگمی

جهت درمان عفونت ادراری و سلامت مثانه می‌توانید از سیمرغ دارو عطار کپسول دیورکلین Diurclean تهیه کنید.

چگونه به عفونت ادراری مبتلا می شوید؟

میکروارگانیسم‌ها (معمولاً باکتری‌ها) باعث عفونت دستگاه ادراری می‌شوند. آنها معمولاً از طریق مجرای ادرار وارد می‌شوند و ممکن است مثانه را آلوده کنند. عفونت همچنین می‌تواند از طریق حالب‌ها از مثانه به بالا برود و در نهایت کلیه‌ها را آلوده کند.

علت اصلی عفونت ادراری چیست؟

E.coli باعث بیش از 90 درصد عفونت های مثانه می شود. E. coli به طور معمول در روده تحتانی شما (روده بزرگ) وجود دارد.

چه کسانی بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت ادراری هستند؟

هر کسی ممکن است به عفونت ادراری مبتلا شود، اما در صورت داشتن واژن، احتمال ابتلای شما به عفونت ادراری بیشتر است. به این دلیل که مجرای ادرار در افراد AFAB کوتاه‌تر و به مقعد نزدیک‌تر است، جایی که باکتری E. coli بیشتر امکان بوجود آمدنش وجود دارد.

آیا می توان عفونت ادراری را از انگشتان دست گرفت؟

امکان ابتلا به عفونت ادرار از انگشتان دست بسیار زیاد است. دستان شما می‌توانند باکتری‌ها و سایر میکروارگانیسم‌ها را هر زمان که سطحی را لمس می‌کنید، جذب کنند. هنگامی که به دستشویی می‌روید یا در حین اعمال جنسی، از جمله خودارضایی یا لمس آلت تناسلی از طریق انگشتان دست، به طور تصادفی باکتری را وارد مجرای ادرار خود می‌کنید.

شستن دست ها قبل و بعد از رفتن به دستشویی یا رابطه جنسی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری بسیار ضروری است.

بهترین کار برای عفونت ادراری چیست؟

بعد از مشورت با پزشک و تجویز داروهای لازم نیز می‌توانید در مورد شربت دیزورسیم ساخت شرکت سیمرغ دارو نیز با پزشک  خود صحبت کنید؛ این شربت به بهبود سوزش ادرار و التهاب مثانه کمک می‌کند. مارچوبه دارای خواص ضد میکروبی قوی است که مبارزه با پاتوژن‌های شایع عفونت های ادراری از علل متنوع را انجام می‌دهد.همچنین این ترکیب یک آنتی اکسیدان برای سیستم ادراری است. مارچوبه باعث افزایش غلظت منیزیم ادراری می‌شود.که مانع تبلور ادرار ( تشکیل مواد معدنی در ادرار ) می‌شود.

چه آنتی بیوتیک های خاصی برای درمان عفونت ادراری استفاده می شود؟

پزشک معمولاً آنتی بیوتیک‌های زیر را برای درمان UTI تجویز می‌کنند:

  • نیتروفورانتوئین
  • سولفونامیدها (داروهای سولفا)، مانند سولفامتوکسازول/تری متوپریم
  • آموکسی سیلین
  • سفالوسپورین‌ها مانند سفالکسین.
  • داکسی سایکلین
  • فسفومایسین
  • کینولون‌ها مانند سیپروفلوکساسین یا لووفلوکساسین.

اگر زیاد به عفونت ادراری مبتلا می‌شوید، ممکن است پزشک برای مدت کوتاهی به شما آنتی بیوتیک با دوز پایین بدهد تا از عود عفونت جلوگیری کند. پزشک ممکن است این رویکرد محتاطانه را برای درمان عفونت‌های ادراری مکرر توصیه کند، زیرا بدن شما می‌تواند در برابر آنتی بیوتیک مقاومت کند و شما می‌توانید انواع دیگر عفونت ها از جمله کولیت C. diff را دریافت کنید.

آیا می توانم در برابر آنتی بیوتیک های مورد استفاده برای درمان عفونت ادراری ایمن شوم؟

به نوعی هر بار که از آنتی‌بیوتیک برای درمان عفونت ادراری استفاده می کنید، عفونت با آنتی‌بیوتیک سازگار شده و مبارزه با آن سخت‌تر می‌شود. آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است همیشه بهترین راه حل نباشند. در نتیجه، در صورت ابتلای مکرر به عفونت‌های مجاری ادراری، پزشک ممکن است درمان‌های جایگزین را پیشنهاد کند که شامل موارد زیر می‌باشد:

  •       صبر کردن: پزشک ممکن است رویکرد «مواظب باشید و صبر کنید» را برای علائم شما پیشنهاد کند. در این مدت، نوشیدن مقدار زیادی مایعات (مخصوصا آب) برای کمک به تخلیه سیستم شما بسیار کمک کننده است.
  •       درمان داخل وریدی (IV): در برخی موارد پیچیده، عفونت ادراری ممکن است به آنتی بیوتیک‌ها مقاوم باشد یا عفونت به کلیه‌های شما منتقل شود. ممکن است نیاز به درمان در بیمارستان داشته باشید، جایی که ارائه دهندگان دارو را از طریق سوزنی که در رگ وارد می‌کنند، معمولاً در بازو (به صورت داخل وریدی). در این صورت، ممکن است لازم باشد برای مدتی آنتی بیوتیک‌های خوراکی مصرف کنید تا به طور کامل از شر عفونت خلاص شوید.

همچنین شربت Dysur Sim دیزورسیم سیمرغ دارو عطار بهترین شربت برای درمان عفونت های ادراری است.

 

 

ما در سیمرغ دارو عطار به توضیح کلی در مورد آناتومی مجاری ادراری پرداختیم، همچنین شرح دادیم که فرآیند ابتلا به عفونت ادراری به چه شکل است و راهکارهایی را برای درمان آن پیشنهاد دادیم.

ممنون از اینکه با ما همراه بودید.

اولین نفر امتیاز دهی باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *