راهکارهایی طلایی برای خواب سریع و آسان

راهکارهای مهم برای خواب سریع و آسان

چه عواملی باعث بی‌خوابی می‌شود؟ از دلایل بی خوابی چقدر می‌دانید؟ آیا می‌دانستید ژنتیک و استرس نقش بسزایی در به وجود آمدن این عارضه دارد؟ عوارض بی خوابی چیست؟ آیا گیاهانی مثل گشنیز یا گل سرخ در درمان بی خوابی موثرند؟ در سیمرغ دارو عطار به توضیح دقیق این موارد می‌پردازیم، پس با ما همراه باشید.

بی خوابی چه دلایلی دارد؟

علت اصلی بی‌خوابی هنوز مشخص نشده است، اما برداشت اصلی آن می‌تواند عوامل زیادی داشته باشد. برخی از این عوامل می‌توانند علت بی خوابی باشند یا به بروز آن کمک کنند.

دلایل بیخوابی

عواملی که می‌توانند باعث ایجاد بی خوابی یا در ایجاد آن کمک کنند عبارتند از:

  • سابقه خانوادگی (ژنتیک)

ویژگی ها و شرایط خواب، از جمله بی‌خوابی، در خانواده‌ها می‌تواند منجر به بروز این عارضه شود.

  • تفاوت‌های فعالیت مغز

افراد مبتلا به بی‌خوابی ممکن است مغز فعال‌تری داشته باشند یا تفاوت‌های شیمیایی مغز که بر توانایی خواب آنها تاثیر می‌گذارد، داشته باشند.

  • شرایط پزشکی

سلامت جسمانی شما می‌تواند بر توانایی خواب شما تأثیر بگذارد. این شامل بیماری‌های موقتی مانند: عفونت‌ها یا جراحات جزئی، یا شرایط مزمن مانند: ریفلاکس اسید یا بیماری پارکینسون می‌شود. شرایطی که بر ریتم شبانه روزی شما، ساعت طبیعی خواب/بیداری بدن شما تأثیر می‌گذارد، نیز عواملی تاثیر‌گذار هستند.

  • شرایط سلامت روان

حدود نی می‌از افراد مبتلا به بی خوابی مزمن حداقل یک بیماری روانی دیگر مانند: اضطراب یا افسردگی نیز دارند.

  • شرایط زندگی

شرایط استرس‌زا یا دشوار زندگی ممکن است لزوماً باعث بی‌خوابی نشوند، اما در ایجاد آن نقش بسزایی دارند.

  • تغییرات زندگی

تغییرات مختصر یا موقت اغلب عواملی هستند، از جمله جت لگ، خوابیدن در مکانی ناآشنا یا تطبیق با یک برنامه کاری جدید (مخصوصاً نوبت کاری). تغییرات طولانی مدت، مانند نقل مکان به خانه جدید نیز می‌تواند بر خواب تأثیر بگذارد.

  • عادات و روال شما

عادات خواب شما (که به عنوان بهداشت خواب شناخته می‌شود) می‌تواند به ایجاد بی‌خوابی تاثیر بگذارد. عوارض شامل چرت زدن یا عدم چرت زدن، زمان به خواب رفتن، مصرف کافئین و سایر عادات را شامل می‌شود.

عوارض بی خوابی

خواب به اندازه رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم برای سلامتی شما مهم است. بی‌خوابی می‌تواند شما را از نظر روحی و جس می‌تحت تاثیر قرار دهد. افراد مبتلا به بی‌خوابی در مقایسه با افرادی که خوب می‌خوابند، کیفیت زندگی پایین‌تری دارند.

عوارض بی‌خوابی شامل موارد زیر است:

  •       عملکرد پایین در محل کار یا مدرسه.
  •       کاهش زمان واکنش در هنگام رانندگی و افزایش خطر تصادف.
  •       شرایط سلامت روان، مانند افسردگی، اضطراب یا سوء مصرف مواد.
  •       خطر بیشتر یا بدتر شدن بیماری‌ها یا بیماری‌های طولانی مدت، مانند فشار خون بالا و بیماری قلبی.

داروهای گیاهی خواب آور

قوی ترین داروی گیاهی خواب آور

در ادامه این مقاله به توضیح انواعی از موثرترین داروهای گیاهی خواب آور  می‌پردازیم:

  1.       گشنیز (Coriandrum sativum):

گشنیز گیاهی است که در حال حاضر در ایران کشت می‌شود. علاوه بر استفاده فراوان از برگ گشنیز در دستور پخت‌های ایرانی، از قسمت‌های مختلف این گیاه مانند دانه، برگ، گل و میوه در طب سنتی ایران استفاده شده است. دانه‌های گشنیز منجر به کاهش فعالیت شده و بنابراین اثر آرام بخشی از خود نشان می‌دهند. بررسی فعالیت خواب‌آور و آرام‌بخش عصاره‌های آبی یا هیدروالکلی و اسانس دانه‌های گشنیز با استفاده از تست زمان خواب ناشی از پنتوباربیتال و فعالیت سنج آنیمکس نشان داد، عصاره آبدار با دوزهای 200، 400 و 600 میلی‌گرم بر کیلوگرم، عصاره هیدروالکلی با دوزهای 400 و 600 میلی‌گرم بر کیلوگرم و اسانس با دوز 600 میلی‌گرم بر کیلوگرم، زمان خواب ناشی از پنتوباربیتال را افزایش می‌دهند. همچنین نشان داده شد که عصاره آبدار در دوزهای 50، 100 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم به طور قابل توجهی فعالیت حرکتی خود به خودی را کاهش می‌دهد. اگرچه عصاره‌ها و اسانس دانه‌های گشنیز اثر آرام بخش و خواب آور دارند، عصاره آبدار به طور عمده مسئول اثر خواب آور است.

 

  1.     گل سرخ (Rosa damascene):

گل سرخ در مناطق مرکزی ایران کشت می‌شود. این گیاه درختچه‌ای است راست به ارتفاع 1 تا 2 متر با گل‌های رنگارنگ و درشت. در طب سنتی ایران از گل، گلبرگ و تخم گل آن برای درمان بی‌خوابی استفاده می‌شود. نشان داده شد که نه تنها گل سرخ واکنش‌پذیری سیستم هیپوتالاموس و هیپوفیز را مهار می‌کند، بلکه فعالیت سیستم عصبی مرکزی را نیز سرکوب می‌کند. اثر خواب‌آور عصاره‌های اتانولی، آبدار و کلروفر می‌گل سرخ با استفاده از تست زمان خواب ناشی از پنتوباربیتال (30 میلی‌گرم بر کیلوگرم، داخل صفاقی) بررسی و نشان داده شد که این گیاه می‌تواند منجر به تسکین جس می‌و درمان بی‌خوابی شود. اثر خواب آور عصاره و فراکسیون های گل سرخ بر اساس طولانی شدن زمان خواب ناشی از پنتوباربیتال (دیازپام) مورد بررسی قرار گرفت. عصاره اتانولی و فراکسیون گل سرخ در دوزهای 250 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم زمان خواب را افزایش می‌دهد. بخش آبدار گل سرخ کمترین تأثیر هیپنوتیز می‌را دارد. با این حال، کسر اتیل استات حداکثر تأثیر خواب آور را در دوز 500 میلی گرم بر کیلوگرم در این گیاه نشان می‌دهد.

 

  1.     کلاله زعفران (Crocus Sativus):

گران‌ترین گیاه دارویی جهان است. در شمال شرق ایران کشت می‌شود و در فارسی زعفران نامیده می‌شود. زعفران، ادویه‌ای است که از گل زعفران به دست می‌آید، تقریباً در همه آشپزخانه‌های ایران یافت می‌شود. علاوه بر این، کلاله زعفران به طور سنتی برای جلوگیری از بی‌خوابی تجویز می‌شده است. اثرات آرام بخش و خواب آور عصاره آبدار زعفران و ترکیبات آن، کروسین و سافرانال، عصاره آبدار زعفران و سافرانال دارای اثرات آرام بخش و خواب‌آور هستند. کاهش فعالیت حرکتی ناشی از عصاره آبدار، وابسته به دوز بوده و زعفران تنها با دوز 56/0 گرم بر کیلوگرم کل زمان خواب را طولانی‌تر می‌کند. کروسین هیچ اثر ضد اضطراب، خواب‌آور یا آرام‌بخشی ندارد. سافرانال دوز کل زمان خواب را به طور وابسته افزایش می‌دهد. با این حال، در دوزهای پایین تر (0.05 و 0.15 میلی‌لیتر بر کیلوگرم)، برخی از پارامترهای فعالیت حرکتی را نیز کاهش می‌دهد. همچنین سافرانال هیچ تاثیری بر هماهنگی حرکتی ندارد.

 

  1.     مریم گلی لریفولیا (Salvia leriifolia): 

مریم گلی که به نوروزک معروف است، بو می‌استان خراسان ایران است. به طور سنتی خواص درمانی متعددی دارد. این گیاه می‌تواند درد را تسکین دهد، قند خون را کاهش دهد و التهاب و بی‌خوابی را درمان کند. اثرات آرام بخش و خواب آور عصاره S. leriifolia به این شکل است که عصاره جوشانده آبدار در دوزهای داخل صفاقی 1.15 و 1.57 گرم بر کیلوگرم، مدت زمان کل خواب را تا 20.58 دقیقه در مقابل 63.67 دقیقه در مقابل دیازپام (3 میلی گرم بر کیلوگرم) ک می‌افزایش می‌دهد. همچنین درمان داخل صفاقی این عصاره (0.29-2.87 mg/kg) باعث ایجاد آرامش در عضلات می‌شود و آرام سازی عضلانی ناشی از عصاره با دوز پایین 0.29 میلی گرم بر کیلوگرم به اندازه آرامش تولید شده توسط دیازپام (1 میلی گرم بر کیلوگرم) موثر می‌باشد.

جهت تهیه کپسول سیمودریم از سیمرغ دارو عطار کلیک کنید

بهترین داروهای خواب آور گیاهی سریع

علاوه بر مواردی که ذکر شد، گیاهانی مانند رازک، گل بابونه، گل ساعتی و یا ریشه سنبل الطیب در داشتن خوابی آرام و راحت بسیار تاثیر گذار هستند. قرص گیاهی سیموسلیپ با خاصیت خواب آور سریع و بدون ایجاد وابستگی، تولید شده در سیمرغ داروی عطار در تنظیم خواب و همچنین به خواب رفتن بسیار موثر بوده است. مشکل دیگری که برای خوابیدن در افراد بخصوص بانوان بوجود می‌آید، بی خوابی در دوران قاعدگی می‌باشد که برای این موضوع نیز کپسول سیمودریم یکی دیگر از تولیدات سیمرغ دارو بوده و می‌تواند در درمان این عارضه بدون ایجاد وابستگی بسیار موثر واقع شود.

جهت خرید قرص سیموسلیپ از سیمرغ دارو عطار کلیک کنید

ما در سیمرغ دارو عطار به توضیح علائم بی خوابی و عل بوجود آمدن آن پرداختیم. گیاهانی را معرفی کردیم که عصاره آبدار (عرق) آن ها در به خواب رفتن و درمان بی خوابی موثرند. نهایتاً دو محصول سیموسلیپ و سیمودریم ، بدون وابستگی برای درمان بی خوابی معرفی کردیم.

اولین نفر امتیاز دهی باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *