مهم ترین دلایل ریزش مو (بهترین روش درمان آن)

مهمترین دلایل ریزش مو و درمان ریزش مو

در زندگی امروزه بسیاری از افراد با ریزش مو مواجه هستند و بسیاری از روش‌های مختلف را برای درمان مو استفاده کرده‌اند، اما به نتیجه نرسیده‌اند. همیشه ریزش موها دلایلی دارد که ما از آن ها بی‌خبریم. برخی از این دلایل می‌تواند کمبود ویتامین ب، رژیم غذایی، عدم مصرف پروتئین و یا نقش بیماری‌ها در ریزش مو باشد. اگر شما هم ریزش مو دارید و به دنبال بهترین روش‌های درمان آن می‌گردید، با ما در سیمرغ دارو عطار همراه شوید.

دلایل ریزش مو

مهم ترین دلایل ریزش مو چیست؟

ریزش مو چه در خانم‌ها و چه در آقایان بنا به دلایل مختلفی از جمله شوینده‌های نامناسب، شست و شوی مکرر مو، تغذیه نامناسب، افزایش وزن، کاهش وزن، استرس و … اتفاق می‌افتد. ما در ادامه به مهم‌ترین دلایل ریزش مو و راه‌های درمان آن اشاره می‌کنیم.

1. تغذیه و ویتامین ها

تغذیه مناسب می‌تواند در جلوگیری از ریزش مو بسیار موثر باشد؛ گنجاندن غذاهایی مانند: تخمه آفتابگردان، ماهی قزل آلا، ماست یونانی، شاه توت، گوشت اندام، پپتیدهای کلاژن و عدس در رژیم غذایی شما یک راه آسان و موثر برای حمایت از سلامت مو و تشویق رشد مو است. همچنین بهترین ویتامین که می‌تواند در رشد و جلوگیری از ریزش مو موثر باشد، ویتامین E است که یک روش موثر برای درمان ریزش مو می‌باشد. یک مطالعه کوچک نشان داد که افرادی که به مدت هشت ماه از مکمل‌های ویتامین E استفاده می‌کردند، 34.5 درصد افزایش رشد مو را تجربه کردند.

2.  عدم مصرف پروتئین

بدون پروتئین کافی موجود، موهای شما ممکن است شکننده شده و قبل از اینکه به طول کامل خود برسد ریزش پیدا کند. این یکی از دلایلی است که چرا افرادی که رژیم غذایی کم پروتئین دارند اغلب متوجه می‌شوند که موهایشان رشد مناسبی ندارد.

3.  مصرف زیاد ویتامین A

مطالعات نشان می‌دهد که ویتامین A بیش از حد می‌تواند در ریزش مو تاثیر گذار باشد، همانطور که سلنیوم بیش از حد می‌تواند باعث ریزش مو شود، اگرچه مطالعات بیشتری برای ایجاد رابطه دوم مورد نیاز است. آلوپسی آره آتا (AA) زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی به فولیکول مو حمله می‌کند. مطالعات ارتباط بین AA و سطوح پایین ویتامین D را نشان داده‌اند.

مصرف بیش از حد ویتامین A، با استفاده از رتینوئید یا مصرف بیش از حد ویتامین A، منجر به ریزش مو و کاهش عملکرد غدد چربی می‌شود، البته از طریق مکانیسمی متفاوت از هیپرکراتوز فولیکولی.

4.   کمبود ویتامین ب

ریزش مو می‌تواند یکی از اولین علائم شایع کمبود ویتامین B12 باشد. اما برخی دیگر از علائم غیر مرتبط با ریزش مو نیز ممکن است نشان دهنده کمبود B12 باشد، مثل خستگی، ضعف و کمبود انرژی.

کمبود B12 ممکن است منجر به ریزش مو شود، تاکنون ثابت نشده افرادی که کمبود ندارند، می‌توانند رشد موهای خود را با استفاده از مکمل بهبود بخشند. با این وجود، دریافت ویتامین B12 کافی برای سلامت کلی ضروری است. منابع خوب ویتامین B12 شامل گوشت، لبنیات و سایر غذاهای حیوانی است.

در حالی که مکمل‌های ویتامین B کمپلکس ممکن است به تحریک رشد مو کمک کنند، اکثر تحقیقات نشان می‌دهند که این مکمل‌ها تنها زمانی مؤثر هستند که ریزش مو ناشی از کمبود ویتامین باشد.

5.   کم خونی ناشی از فقر آهن

سطح پایین آهن می‌تواند منجر به ریزش مو شود. کمبود آهن می تواند شرایطی به نام تلوژن افلوویوم را ایجاد کند که ریزش مو را افزایش می‌دهد و رشد مو را محدود می‌کند. ریزش موی ناشی از فقر آهن در صورتی که سطح آهن خود را به حالت عادی برگردانید، قابل جبران است. مکمل‌های آهن خوراکی می‌توانند به جبران ذخایر آهن بدن شما کمک کنند.

6.  کم آبی بدن

سطح هیدراتاسیون خوب برای تمام عملکردهای بدن، از جمله چرخه رشد مو، مهم است. هنگامی که بدن به طور مزمن کم آب می‌شود، می‌تواند منجر به ریزش مو شود؛ زیرا موهای جدید سالم کمتری برای جایگزینی موهای ریخته شده به عنوان بخشی طبیعی از این چرخه تولید می‌شود.

7.  مصرف مشروبات الکلی

در حالی که الکل و ریزش مو ارتباط مستقیمی با هم ندارند، مصرف بیش از حد الکل می‌تواند یک واکنش زنجیره‌ای از عوارض در سلامت انسان، ایجاد کند که در نهایت ممکن است باعث نازک شدن مو یا ریزش مو شود. بدن برای عملکرد بهینه و حفظ شادابی موها به هجوم متعادلی از مواد مغذی نیاز دارد.

8.  ریزش موی هورمونی

هورمون‌ها بر ریزش مو تاثیر می‌گذارند، زیرا چرخه رشد مو را کنترل می‌کنند. همانطور که موهای شما رشد می‌کند، در طی مراحلی چرخش می‌کند. در طول مرحله رشد، مو به مدت 2-7 سال یا بیشتر به طور فعال رشد می‌کند. مرحله بعدی که فاز انتقال، نام دارد. زمانی اتفاق می‌افتد که فولیکول‌ها کوچک شده و رشد مو کند می‌شود.

اعمال DHT و حساسیت فولیکول های مو به DHT چیزی است که باعث ریزش مو می‌شود. DHT همچنین در پروستات عمل می‌کند. بدون DHT، پروستات به طور طبیعی رشد نمی‌کند. با DHT بیش از حد، یک مرد می‌تواند به هیپرتروفی خوش خیم پروستات مبتلا شود که به آن بزرگی پروستات نیز می‌گویند.

  • هورمون‌های تیروئید

هنگامی که سطح هورمون تیروئید شما از حد طبیعی بالاتر یا کمتر می‌شود، چرخه رشد مو را مختل می‌کند و ریزش مو را در کل پوست سر تجربه می‌کنید. درمان اختلال تیروئید باید رشد طبیعی مو را بازگرداند، اما ممکن است چندین ماه طول بکشد تا تفاوت مشاهده شود، بسته به اینکه هر فولیکول در کجا در چرخه رشد قرار دارد.

  • کورتیزول

زمانی که احساس استرس، نگرانی، ترس یا اضطراب می‌کنید، سطح کورتیزول افزایش می‌یابد. وقتی تحت استرس مزمن هستید یا با ناراحتی شدید و ناگهانی مانند مرگ یکی از عزیزان مواجه می‌شوید، افزایش کورتیزول رشد مو را متوقف می‌کند.

  • استروژن

استروژن به طور مستقیم با رشد و ریزش مو مرتبط است، زیرا این هورمون به گیرنده‌های روی فولیکول‌های مو متصل می‌شود و فاز رشد را تقویت می‌کند. بسیاری از زنان در دوران بارداری متوجه می‌شوند که موهای پرپشت‌تر و زیباتری دارند. این به لطف سطح بالای استروژن است. در دوران یائسگی، استروژن کاهش می‌یابد که منجر به نازک شدن تدریجی مو می‌شود. برخی از قرص‌های ضدبارداری باعث می‌شوند فولیکول‌ها زودتر از حد معمول از مرحله رشد خارج شوند و آن را برای مدت طولانی در فاز استراحت نگه دارند. این تغییر باعث ریزش قابل توجهی از مو می‌شود.

  • تستوسترون

زنان به طور معمول مقدار کمی تستوسترون تولید می‌کنند. هنگامی که این هورمون از تعادل خارج می‌شود، آنها دو مشکل مو دارند: موهای سرشان ریزش می‌کند و در جاهایی که نمی‌خواهند، مانند صورت و سینه، موهای تیره و خشن بدن رشد می‌کنند. سندرم تخمدان پلی کیستیک عامل اصلی افزایش تستوسترون در زنان است.

مهترین بیماری ها در ریزش مو

9.   نقش بیماری ها در ریزش مو

بیماری‌ها در ریزش مو نقش تاثیرگذاری دارند. از جمله این بیماری‌ها به شرح زیر است.

  • اختلال تریکوتیلومانیا

این اختلال به عنوان تریچ یا TTM نیز شناخته می‌شود، زمانی که کسی نمی‌تواند در مقابل میل به کندن موهای خود مقاومت کند. این افراد موهای سرشان یا ابروها یا مژه هایشان را می‌کنند. تریکوتیلومانیا معمولاً بین سنین 10 تا 13 سالگی شروع می‌شود. تریکوتیلومانیا می‌تواند با احساسات مرتبط باشد، از جمله: احساسات منفی. کندن مو ممکن است راهی برای مقابله با احساسات منفی یا ناراحت کننده مانند: استرس، اضطراب، تنش، کسالت، تنهایی، خستگی مفرط یا ناامیدی باشد.

  • شیمی درمانی و ریزش مو

شیمی درمانی می تواند باعث ریزش موهای شما شود، اما همه داروهای شیمی درمانی باعث ریزش موهای شما نمی‌شوند. معمولاً در عرض 2 تا 3 هفته پس از شروع درمان اتفاق می‌افتد. برخی از داروهای شیمی درمانی می‌توانند باعث ریزش موهای دیگر بدن مانند موهای صورت و موهای ناحیه تناسلی شوند.

  • آلوپسی آندروژنیک

آلوپسی که یک ریزش موی الگو است و در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شایع است. این به دلیل تولید بیش از حد تستوسترون است که به سایر علائم PCOS مانند: افزایش وزن، دیابت، آکنه و موهای غیر طبیعی صورت یا بدن تاثیر می‌گذارد.

  • بیماری لوپوس و ریزش مو

بسیاری از افراد مبتلا به لوپوس دارای مشکلات پوستی مانند بثورات یا زخم‌های روی پوست سر هستند که می‌تواند باعث ریزش مو شود. ریزش مو و نازک شدن مو نیز می‌تواند از عوارض جانبی داروهای خاصی باشد که برای درمان لوپوس استفاده می‌شود، مانند: استروئیدها و سرکوب کننده‌های سیستم ایمنی.

جهت تهیه قرص المان بهترین مکمل برای تقویت مو کلیک کنید

10.  بهترین مکمل ریزش مو

در تیترهای قبل گفتیم مصرف بیش از حد ویتامین A می‌تواند برای موها آسیب زننده باشد. همچنین عدم مصرف ویتامین ب12 در ریزش مو بسیار تاثیر گذار است که با مصرف مکمل المان و المان فیت تولید شده در سیمرغ داروی عطار کلیه ویتامین‌های مورد نیاز برای داشتن موهایی سالم و با رشد مناسب و سریع را دارد و علاوه بر موهایی سالم، شما از ناخن هایی مقاوم و پوستی شفاف نیز برخوردار خواهید شد.

جهت تهیه قرص المان فیت یکی از بهترین مکمل‌ها در جهت تقویت مو کلیک کنید

بهترین مکمل‌های تقویت مو

 

 

در این مقاله به توضیح دقیق دلایل ریزش مو پرداختیم مثل مصرف بیش از حد ویتامین A، عدم مصرف پروتئین و یا نقش بیماری‌ها مثل آلوپسی آندروژنیک در ریزش مو که بسیار تاثیر گذارند. در انتها مکمل‌هایی را برای مکمل به رشد و جلوگیری از ریزش مو مزمن معرفی کردیم.

اولین نفر امتیاز دهی باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *